12 november 2017: Leesbaar Groningen in Leegkerk

Op zondagmiddag 12 november zal tijdens de Culturele Zondag in de kerk van Leegkerk de Leesbaar Groningen-kaart verder worden vormgegeven. De redacteuren geven uitleg over de ideeën achter deze bijzondere presentatievorm en het publiek kan deze middag helpen om deze unieke literaire kaart van Groningen te vullen.

Op deze middag kunt u vanaf 15:30 u. kennismaken met de redactie van de kaart (o.a. literatuurwetenschapper/schrijver Louis Stiller en dichter/Groninger cultuurspecialist Jan Glas) die in discussie gaan met literatuurdeskundige Maarten Praamstra (stichting Literaire Activiteiten Groningen) over ‘de literaire canon’ van Groningen. Welke citaten mogen absoluut niet ontbreken op deze kaart en wat zijn de belangrijkste schrijvers en literaire plekken?

Bezoekers kunnen literaire citaten, fragmenten en boeken van en over Groningen voordragen en meediscussiëren over de inhoud van de kaart die volgend jaar verschijnt. We besluiten de middag met de eerste, unieke Leesbaar Groningen-quiz. De winnaar ontvangt de luxe A0-kaart van Leesbaar Amsterdam!

Kaarten en meer informatie zijn hier verkrijgbaar.