Al meer dan vijftig citaten voor Leesbaar Groningen

Leesbaar Groningen opprikkaart 3Het project Leesbaar Groningen heeft al ruim vijftig ideeën opgeleverd voor de samenstelling van een plattegrond van de provincie Groningen uit louter literaire citaten.

Het eerste ingeleverde citaat is afkomstig uit Een ongenode gast van Gerrit Krol: ,,’Interessant’, zei de vreemdeling. ‘Met zo weinig verhevenheden moet een heuvel als deze de mensen vroeger hebben uitgenodigd er hun huizen op te bouwen. We staan zeker in het centrum van de stad.’ ‘Precies’, zei Eiso.”

Andere citaten komen onder meer uit Het boek ONT van Anton Valens, Magnus van Arjen Lubach en De eeuwige jachtvelden van Nanne Tepper. Verder zijn er regels poëzie voorgesteld, zoals van Jane Leusink, Rutger Kopland, Bert Schierbeek en Aly Freije. Uiteraard ontbreekt ook ‘t Hogelaand van Ede Staal en het werk van Pé Daalemmer en Rooie Rinus niet.

Leesbaar Groningen is een project van Louis Stiller en Erik Nieuwenhuis in samenwerking met Dagblad van het Noorden. Citaten over Groninger straten, dorpen, wijken en steden voorstellen kan via www.dvhn.nl/leesbaargroningen.