Leesbaar Amsterdam ontstond in 2011 uit de samenwerking tussen schrijvers/redacteuren Erik Nieuwenhuis en Louis Stiller en grafisch vormgever Yolanda Huntelaar.

Concept: Yolanda Huntelaar, Erik Nieuwenhuis, Louis Stiller
Vormgeving: Yolanda Huntelaar, Werkplaats Amsterdam
Redactie: Erik Nieuwenhuis, Louis Stiller
Eindredactie en advies: Bob Polak
Video's: Marijke Vromans & Louis Stiller
Papier (Plano kaart, A0): Modigliani 260 grams Tekst & Cover Special Paper
Drukwerk (Plano kaart, A0): VOB, Hardenberg
Papier (Gevouwen kaart, A1): Hi-Speed Opaque, 60 grams
Druk (Gevouwen kaart, A1): Zwaan Printmedia, Wormerveer
Met speciale dank aan: Dries Arnolds (pixelstyle.nl), Annemiek Récourt

Vragen? Neem contact met ons op via: info@leesbaaramsterdam.nl.

Erik Nieuwenhuis

Erik Nieuwenhuis(1964) is schrijver, redacteur en leraar Nederlands. Hij schreef columns en essays in boeken als Woordsoep (2010) en Huis van bewaring (2014) en de romans Een gat in de lucht (2011, genomineerd voor de Academica Literatuurprijs 2012) en Man van de Wereld (2013), beide uitgegeven bij Thomas Rap. In 2016 verschijnt zijn nieuwe roman. Erik fietst elke dag met getergd genoegen dwars door de hoofdstad.

Louis Stiller

ls-in-de-trein-klein(1959) is journalist, schrijver, redacteur, hoofdredacteur en freelance-researcher. Hij schreef een aantal boeken over Amsterdam, zoals het Amsterdamse bomenboek uit 2010 en Stillers omgang uit 2003. Laatstgenoemde boek is een essayistisch verslag over een zevendaagse wandeling langs de stadsranden van Amsterdam. Nog steeds wandelt hij graag en veel door Amsterdam.

Yolanda Huntelaar

Yolanda-klein(1974) is grafisch ontwerper en de drijvende kracht achter Werkplaats Amsterdam. Ze verzorgt boeken (o.a. De Grote van Gogh Atlas) en periodieken (o.a. De God van Nederland), maakt brochures en illustraties. Haar grafische werk wordt omschreven als "helder, weldoordacht en goed verzorgd". 

Bob Polak

(1947) is publicist en voormalig voorlichter van de Dienst Ruimtelijke Ordening Amsterdam. Hij publiceerde o.a. literaire wandelingen door Amsterdam aan de hand van leven en werk van Willem Frederik Hermans en Anne Frank. Hij deed de eindredactie en organisatie van Leesbaar Amsterdam